لیست اختراعات ناهيد نعماني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1396/11/25
تاریخ ثبت: 1398/01/19
خلاصه اختراع:

پتروشيمي رازي، واقع در جنوب غربي كشور ايران يكي از توليد كننده هاي كودهاي شيميايي فسفاته ونيتراته مي باشد. از جمله كودهاي فسفاته دي آمونيم فسفات است كه در بخش كشاورزي مورد استفاده قرار مي گيرد. درتوليد اين كود از اسيد فسفريك توليدي اين شركت استفاده مي شود .جهت توليد اسيد فسفريك از خاك فسفات استفاده مي شود .با توجه به نوع خاك فسفات مورد مصرف ،مقداري از عناصر سنگين از جمله آرسنيك از خاك فسفات وارد اسيد فسفريك توليدي مي شود كه در طي مراحل توليد بايد شرايط به گونه اي به تعادل برسد كه عناصر وتركيبات موجود در آن به حالت استاندارد برسد. با توجه به اينكه فلز آرسنيك در خاك فسفات ايراني داراي غلظت بالايي مي باشد بنابراين مشكلاتي را در اسيد فسفريك توليدي و درنتيجه دركود دي آمونيم فسفات ايجاد مي نمايد.قسمتي از اسيد فسفريك توليدي، در صنايعي مانند خوراك دام وطيور مصرف مي شود . در اين اختراع با استفاده از گاز H2S كه در اين شركت به عنوان يكي از محصولات است، درغلظت بسيار پايين جهت كاهش آرسنيك در اسيد فسفريك رقيق استفاده شد و اثر عواملي چون فشار، زمان ماند، سرعت جريان گاز و اثر افزايش دو نوع پلي الكتروليت وكربن اكتيودر يك سيستم غير پيوسته بر ميزان حذف آرسنيك و شفاف سازي بدون نياز به فيلتراسيون نهايي مورد بررسي قرار گرفت در اين روش غلظت عنصر آرسنيك در اسيد فسفريك ، براي مصرف كننده به مقدار مطلوب رسيده است.

تاریخ اظهارنامه: 1390/10/11
تاریخ ثبت: 1391/04/05
خلاصه اختراع:

پتروشيمي رازي ، واقع در جنوب غربي كشور ايران يكي از كارخانه هاي توليد كننده كودهاي شيميايي فسفاته و نيتراته، اسيد سولفوريك و آمونياك مي باشد. اسيد سولفوريك در دوخط توليدي به ميزان ۱۹۰۰ تن در روز با خلوص 98.5%توليد مي شود ، كه قسمتي از آن در زمان شروع به كار تحت شرايط خوردگي قرار مي گيرد و در اثر ورود نا خالصي هاي آلي و معدني دچار مشكلاتي مانند كدورت بالا ناشي از افزايش آهن و تيرگي ناشي از حضور تركيبات آلي مي شود. در نتيجه خصوصيات شيميايي اسيد سولفوريك از حد استاندارد خارج مي گردد. در اين پژوهش با استفاده از يك روش شيميايي بسيار آسان و با صرفه به وسيله آب اكسيژنه ، اسيد سولفوريك با خصوصيات فوق در مقياس آزمايشگاهي تبديل به اسيد سولفوريك كاملا" سفيد و شفاف شد كه به عنوان يك محصول بر طبق شرايط استاندارد قابل بهره برداري مي باشد. با توجه به آسان بودن اين روش ابداعي، شرايط اجرايي آن و عملياتي نمودن طرح در مقياس بزرگ قابل انجاممي باشد. در اين طرح با استفاده از روشهاي بهينه كردن به ازاء هر كيلو گرم اسيد سولفوريك 0.81گرم آب اكسيژنه ٪۵۰ مصرف مي شود كه حداكثر يك تومان براي تبديل كردن يك كيلو گرم اسيد سولفوريك كدر و تيره به اسيد سولفوريك شفاف و بي رنگ هزينه مي شود. زمينه اختراع: خالص سازي

تاریخ ثبت: 1387/08/19
خلاصه اختراع:

مي توان با انتخاب نوع مناسب رزين آنيوني قوي از طريق انجام آزمايشات متوالي در آزمايشگاه نوع رزين نسبت حجم رزين مصرفي به آمين غلظت سود مصرفي و ميزان سود مصرفي جهت كاهش ميزان كلرايد موجود در آمين در گردش مشخص كرد و ستاپ مناسبي براي تصفيه ايجاد نمود.

تاریخ ثبت: 1386/09/05
خلاصه اختراع:

جذب گرد و غبار در واحدهاي توليد كود شيميايي به روش هاي سايكلوني و Back filter امكان پذير مي باشد وليكن با توجه به هزينه بر بودن تعمير و تعويض آنها مشكلات پراكندگي ذرات ريز دي آمونيم فسفات در قسمتهاي مختلف اين واحدها وجود دارد كه اين عامل علاوه بر هدر رفت مقدار زيادي از مواد مصرفي شامل آمونياك و اسيد فسفريك در توليد اين نوع كود فسفاته منجر به اتلاف زمان و نيرو و آزردگي پرسنل در تميزكاري اين واحدها مي شود. هدف از اين اختراع استفاده از يك افزودني مناسب با خواص چسبندگي بر روي ذرات ريز و خرد شده كود DAP (دي آمونيم فسفات) است كه در خط توليد، تشكيل مي شود. ماده Versas-301 يك ماده ساكاريدي پيشنهاد شده توسط يكي از شركتهاي تحقيقاتي در هندوستان مي باشد با توجه به محدوديت استفاده از اين مادهخ با بررسي Data sheet آن خواص شيميائي اين ماده با ملاس نيشكر شباهت نزديكي دارد كه در اين كار با انتخاب ملاس نيشكر و مخلوط كردن آن با آنتي فوم مناسب يك افزودني مناسب تهيه شد. در تانك اسيد فسفريك كه خوراك ورودي به واحد مي باشد مخلوط ملاس نيشكر و آنتي فوم به ميزاني كه غلظت اين ماده در محصول كود DAP، 0.2% باشد با جرياني ثابت تزريق شد كه نتيجه آن تنظيم و بهبود سايز بندي دانه هاي DAP هر دو واحد و متعاقب آن كاهش گرد و غبار است.

موارد یافت شده: 5